Ikke la frosten ta utekranen!

Har du opplevd å åpne en kran uten at noe kommer ut? Med hjelp fra Rørkjøp kan du bestemme deg for å si nei til frost! Vi forteller deg hvorfor – og hvordan – du bør velge frostfri utekran.

Aktive folk og familier har behov for en utekran. Er sykkelen full av skitt? Trenger Fido en dusj etter lufteturen? Eller hva når firhjulingen skal få sin årlige vårvask? En utekran har mange nytteområder. Det er praktisk med tilgang til vann i hagen og på gårdsplassen. Problemet er at nordmenn ofte glemmer å stenge vannet for vinteren. Er du en av dem? 

Vinter = ødelagte utekraner

Like sikkert som at det hvert år blir vinter, er det at mange utekraner blir ødelagt. Vi glemmer å stenge vannet til utekranen, og vi glemmer å tappe ut vannet. Da er det fort gjort at

  • kranen fryser og går i stykker
  • overskuddvann blir liggende igjen
  • det oppstår vannskader i veggen

Du kan unngå problemet ved å montere en frostsikker kran. Allikevel må du huske på å fjerne hageslangen fra den utvendige kranen. Blir det skikkelig kaldt, kan nemlig selv en frostsikker kran føre til vannskader i veggen med hageslangen koblet til.


Ja takk, begge deler

Et godt valg er å bytte til en utekran med varmtvann. I en utekran med både kaldt og varmt vann, blander du selv til ønsket temperatur. Søle på hundepoter, bilfelger og sykkelhjul går av som en lek med varmt vann i hageslangen. Og de minste vil kose vettet av seg under vannsprederen med temperert vann om sommeren. Har du stor hage, anbefaler vi to utekraner, en på hver side av huset.

Ta kontakt med oss i Rørkjøp for et godt tilbud. Vi har utekraner med varmtvann fra flere kvalitetsleverandører som FM Mattsson, Oras og Gustavsberg.

Føre var med frosten

Når sommeren er på sitt fineste, setter vi vinteren på vent. Men du gjør lurt i å være føre var når det gjelder frosten. Da unngår du sprukne rør og vannlekkasjer. Sørger du for at utekranen har frostsikring, er det meste av jobben gjort. Ta i tillegg med deg disse tipsene fra Rørkjøps team av erfarne rørleggere. Vi vet hvordan du best forbereder deg på vinterkulden. 

  • Pass på at du har en utekran ment for utendørs bruk. 
  • Husk å stenge vannet til utekranen før kulden setter inn. 
  • Velg en kran med god frostsikring. Denne skal fungere også når slangen er tilkoblet.  
  • Koble fra overgangen til slangen, og selve slangen.
  • Vær obs. på at frost i vannrør som regel oppstår fordi de er plassert på steder som blir veldig kalde. Tenk på yttervegger, kjellere og andre rom som ikke har oppvarming.  

Kunsten å montere - la en rørlegger ta seg av jobben. 

Du enkelt overlate montering av utekranen til oss. En av våre rørleggere kommer hjem til deg, og sørger for at jobben blir gjort raskt og etter alle forskrifter.

Vår kunnskap og erfaring er din trygghet.


Spørsmål eller ønsker mer informasjon?

Ta kontakt med kundeservice.

Kundeservice: 66 77 53 54 / e-post: kundeservice@rorkjop.no


Vi har rørleggerne som gir deg trygghet og produktene som sikrer kvalitet!  Se finn rørlegger - klikk her